Bouwmateriaal kopen?

Loop jij de deur plat bij die dure doe-het-zelf zaak? Kijk eens verder en loop binnen bij een groothandel. Vaak (her)ken je het bedrijf of het logo wel maar weet je niet wat er te halen valt. In dit blog neem ik een aantal groothandels door waar ik zelf ben geweest en deel mijn ervaringen.

Raab Karcher

Een grote speler in de Nederlandse markt. Je hebt vast weleens een vrachtauto van Raab Karcher zien rijden. Zo niet, dan morgen waarschijnlijk wel ūüėČ Veel mensen die een nieuwbouwhuis kopen of op zoek zijn naar een badkamer of keuken zijn vast wel eens in √©√©n van de inspiratiecentra binnengelopen. Prachtige showrooms met mooie keukens en badkamers in het dure segment, dat wel. Wat ze ook in de showroom hebben zijn uitgestalde bouwmaterialen. Gevelstenen, dakpannen, gevelbeplating, voorbeelden van voegen etc etc. Ideaal om inspiratie op te doen en je hoeft er niet voor naar de fabrikant.

Wat heb ik hier gehaald?
Voor mijn verbouwing ben ik inspiratie op wezen doen voor bouwmaterialen en zijn uiteindelijk  -via de aannemer vanwege korting- de dakpannen besteld bij Raab Karcher. Ook isolatiemateriaal voor het dak kwam van Raab Karcher. Hier hoefde ik niet perse voor naar de showroom maar dit noem ik toch omdat de levering top was. De vrachtwagenchauffeur kon met veel gemanoeuvreer de hele pallets met glaswol rollen op de steiger zetten! Dat scheelde veel gesjouw omdat ik geen bouwlift toe mijn beschikking had.

Naast de uitgebreide showroom beschikken de meeste Raab Karcher vestigingen ook nog over een bouwshop. Hier komen vooral de professionals maar als particulier ben je ook welkom. Let wel op dat er vaak geen prijzen op de schappen staan dus laat je niet verrassen aan de kassa maar durf te vragen.

Logus

In het Zuid-westen van Nederland is Logus een bekende naam. Het is vergelijkbaar met Raab Karcher want hebben ze bij verschillende vestigingen een uitgebreide showroom met prachtige keukens en badkamers. Ook hier bedienen ze het duurdere segment. Ook bij Logus hebben ze een bouwshop waar je bouwmaterialen en professioneel gereedschap kunt kopen.

Wat heb ik hier gehaald? stalton latei, drainage materiaal, schroeven en spijkers

 

BPG

Wellicht wat minder bekend maar zeker een goede leverancier. BPG is een ontstaan uit een inkoopformule. Het zijn vooral familiebedrijven die nu voor de naam van het bedrijf BPG hebben geplakt. Via mijn aannemer is er ontzettend veel materiaal besteld bij de BPG vestiging bij mij in de buurt. Prijstechnisch gewoon goed en ook de service (gratis leveren op de bouwplaats) via de aannemer is erg fijn. Zo kun je als particulier toch goed je voordeel doen.

Wat heb ik hier gehaald? 
Verf van Sikkens, stuc en metsel materialen en gereedschap zoals knauf goldband, voorstrijk, knauf mp75, metseldraad. Ook metselzand bestelde ik hier in bigbags samen met de porothon blokken waar de binnenmuren mee gemetseld zijn. 

Polvo (voorheen Leys)

Ook een groothandel maar dan een technische. Hang- en sluitwerk, ijzerwaren, cilinders, bevestigingsmaterialen, gereedschappen, alles voor verven etc etc. Polvo is prettig want ze hebben veel meer keuze dan bij de gemiddelde bouwmarkt en veel scherper geprijsd. Het huismerk van Polvo is Ivana. Ivana is goed geprijst en de kans is zeer groot dan je in je huis wel ergens iets hebt van ivana. Vooral de cilinders en ijzerwaren worden veel gebruikt.

Wat heb ik hier gehaald?
Kitten, accessoires voor mijn Fein Multimaster, deurbeslag, driepuntsluiting voor deur, raamuitzetters en rails voor schuifdeurkasten, schroeven, spijkers, pluggen voor holle wand.

Ik ga niet alle bonnen nog eens terug kijken voor alle aankopen die ik bij bovenstaande groothandels heb gedaan maar veel is het wel geweest.  Voordeliger dan bij de bouwmarkt, meer keuze en echt vakbekwaam personeel zorgen ervoor dat je mij niet vaak in de bouwmarkt ziet. Ik kan iedereen aanraden om eens in de buurt te kijken welke groothandels er zitten. Het is veel laagdrempeliger dan de nam groothandel doet vermoeden.

Geen ervaring mee maar ik weet dat ze bestaan: Wildkamp, Bouwmaat

Laat je reactie achter met aanvullingen of nuttige tips voor collega klussers!

 

 

3 thoughts on “Bouwmateriaal kopen?”

 1. John

  Leuk artikel weer! Raab Karcher is bij mij ook favoriet alhoewel ik ook graag bij Hornbach en Bouwmaat mijn materialen koop. De anderen in je artikel moet ik nog ontdekken, maar als het goedkoper is dan de gewone bouwmarkt dan wil ik er zeker een keertje naartoe. Je schrijft dat je nog geen ervaring met Bouwmaat hebt. De vestiging waar ik regelmatig koop is niet bijzonder groot (en er lopen niet heel veel medewerkers rond om je te helpen) maar als je weet wat je moet hebben dan is het een fijne winkel om materialen te halen. Ze hebben bovendien materialen in het assortiment die ze elders niet hebben. Opvallend vind ik dat je bij Raab Karcher ook je isolatiemateriaal hebt gekocht. Je was waarschijnlijk goedkoper uit geweest bij bedrijven zoals http://www.deisolatieshop.nl. Mijn dakisolatie heb ik bijvoorbeeld bij De Isolatieshop in B-keus gekocht en dat heeft me veel geld gescheeld, dus misschien is dat nog een tip voor jou en je lezers? Succes met je blog!

  1. Klusser

   Dank je wel John. Wat de isolatie betreft is dit inkoop via de aannemer geweest dan pak je toch extra voordeel mee zelfs nadat de aannemer zijn (kleine) marge er bovenop zet. Piepklein bijkomend praktisch voordeel van Raab Karcher was de levering met een vrachtwagen met kraan. De pallets met Glaswol kon vanaf de auto op de steiger gezet worden! Dit was voor mij geen reden om voor Raab Karcher te kiezen maar achteraf gezien was het wel erg prettig. Wat jou suggestie voor de http://www.deisolatieshop.nl betreft dank voor het vermelden de lezers hier kunnen daar zeker hun voordeel mee doen!

   1. John

    Dankjewel voor je reactie! Die vrachtwagen met kraan klinkt inderdaad handig ūüėÄ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *