Voorjaarsklussen of nog even wachten?

Heerlijk het voorjaar komt er weer aan. Wellicht nog wat vroeg na een paar dagen goed weer maar na een aantal donkere maanden komt het klusseizoen er weer aan. De tuin wordt aangepakt maar ook het huis lonkt weer. Is het echter wel zo’n goed idee om direct allerlei klussen op te pakken?

Voorkom teleurstellingen en frustratie met de volgende voorjaarstips:

  • Schilderen, het kan al prima als het 13 graden is maar denk aan die koude nachten met mogelijk nog vorst. Schakel een professional in die weet welke verf je kunt gebruiken bij kou of wacht gewoon nog even tot de temperatuur wat stabieler tegen de 10 graden ligt.
  • Beton, cement werk kan onder alle weersomstandigheden alleen vorst is natuurlijk niet zo fijn. Let goed of er geen nachtvorst meer op komst is want het is toch zonde van je werk.
  • Acties in bouwmarkt; het is erg verleidelijk om bij goed weer direct aan de slag te gaan en je materiaal te halen bij de bouwmarkt. Betaal je dan de volle prijs of breng je wat meer geduld op tot de juiste artikelen in de aanbieding zijn? Kies maar voor het laatste want de bouwmarkten stunten straks week na week met acties aanbiedingen etc. Ik schreef hier ook al eerder over in dit blog
  • Het weer is onvoorspelbaar geweest deze winter en wie weet komt er nog wat. De afgelopen weken stormde het nog flink. Nu mooiere droge dagen op het programma staan is het goed om eens naar de dakpannen te gaan kijken. Liggen ze nog wel netjes op hun plaats?
  • De tuin krijgt in het voorjaar natuurlijk de meeste aandacht en terecht. De natuur laat zich niet zo makkelijk sturen als een klus binnenshuis. Begin alvast lekker in de tuin. Je krijgt er energie van, het werk is relatief eenvoudig en stressvrij en je krijgt er een opgeruimd gevoel van.

Heeft u nog tips voor de voorjaarsklussen? Laat een reactie achter.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *