Online veiling van BVA Auctions

De online veiling is de laatste jaren sterk in opkomst. Meerdere partijen bieden dagelijks honderden, duizenden veilingen aan. Vakanties, dagjes uit, rijbewijzen en goederen. Met een beperkt budget en zonder tijdsdruk kun je leuke deals sluiten. Wat heeft dat te maken met deze website? Nou best veel eigenlijk. Bij de online veilingen komen ook veel bouwmaterialen en gereedschappen voorbij. Ik heb zelf ook best wat nuttige aankopen gedaan via een online veiling en dat wil ik graag delen.

BVA Auctions

Eén van de bekendste veilingwebsites voor partijen met goederen is BVA auctions. Een aantal jaar geleden zag je hier vooral de faillisementsveilingen voorbij komen. Deze zijn het aantrekkelijkst om je slag te slaan. Er worden voor veel producten geen minimale bedragen neergezet. Met een beetje geluk kun je dan echt voor een spotprijs iets leuks scoren. Let wel op dat je bij een faillisementsveiling geen herroepingsrecht* hebt.

Herroepingsrecht?

Als je iets koopt op afstand via BVA Auctions dan ga je niet naar een fysieke winkel.  Je hebt, als consument, in bepaalde gevallen het recht om binnen een termijn van 14 dagen de overeenkomst te ontbinden zonder opgave van reden. Je kunt het product dan  thuis bekijken en onderzoeken of het product aan de verwachtingen voldoet. Als het niet voldoet dan kun je de koop weer ongedaan maken. Bij BVA Auctions is het herroepingsrecht van toepassing als je consument bent. Het is niet van toepassing voor een zakelijke klant, of als de koop een zakelijk karakter heeft. Daarnaast is het herroepingsrecht ook uitgesloten bij openbare veilingen en faillissements- en executieveilingen! Dit laatste is op zich logisch want de verkoper bestaat niet meer maar bedenk dit nog wel exta van tevoren.

Magazijn opruimingen

Naast failissementsveilingen zie je ook steeds vaker dat er magazijn opruimingen zijn waar wel een minimale prijs wordt neergezet. Eerlijk gezegd is het dan vaak nauwelijks aantrekkelijk om te gaan bieden.

Ga je wel bieden vergelijk dan je bod inclusief de veilingkosten, btw en andere opslag met een internetprijs!

Bedank dan ook dat je nog inlevert qua garantie ten opzichte van een winkel of interwinkel aankoop. Wat wel handig is bij deze magazijn opruimingen is dat er regelmatig veilingen zijn waar de goederen dan gratis thuisbezorgd worden. Dit kun je overigens wel goed merken in de prijzen. Het gemak van het thuisbezorgen trekt extra veel kopers.

Ervaringen BVA auctions

Mijn ervaringen zijn tot nu toe zeer goed. Zowel bij het ophalen van spulen op een locatie als het thuis laten bezorgen ging altijd goed. Er is een vlotte afhandeling en je kunt altijd met pin betalen. De website werkt prima en het is handig dat je items kunt bookmarken. Wat ik wel merk is het toegenomen aantal kopers. Bij sommige veilingen wordt er soms ver over de winkelprijs heen geboden! Je moet goed opletten als je mee gaat bieden wat je eigen maximale bedrag is.  Als maximale bedrag wat ik wilde betalen via de veiling hanteerde ik 66% van de goedkoopste internetprijs die ik kon vinden. Dit natuurlijk ook afhankelijk van het bedrag. Maar ga uit van aankopen tot maximaal € 200,-

Mijn aankopen

– Makita Slagschroevendraaier
– Makita acculader en accu’s
– Stenenkruienwagen + autostoel (was een set ik wilde alleen de kruiwagen maar ja)
– Grote bouwlamp op zwaar statief (topaankoop)
– 2 maten stucadoorstrapjes (must have tijdens verbouwing)
– Spanbanden (zware kwaliteit)
– Makita acculamp
– Flex excentrische schuurmachine
– Ventilatorkachel

Tips

– faillissementsveilingen zijn het voordeligst
– vergelijk bij een magazijnverkoop altijd de prijs met een webshop
– herroepingsrecht is niet altijd van toepassing

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *