Ikea keuken kopen

Na een aantal jaar verbouwen kwam ik in de fase dat er ook nagedacht moest worden over een keuken. Er was al wel nagedacht waar en hoe het ongeveer moest worden maar verder nog niet. Met het slinkende budget ben ik uiteindelijk gekomen tot de aanschaf van een Ikea keuken, jazeker een Ikea keuken.

Hoe kwam ik uit bij Ikea?

Ik zal eerlijk zijn het was niet mijn eerste keuze om een keuken te kopen bij Ikea. Na het bezoek aan diverse keukenzaken en de nodige offertes was ik er wel achter dat mijn droomkeuken niet te realiseren viel. Een tussenin variant voor de helft van het budget van mijn droomkeuken was nog veel geld en dan bevalt het eigenlijk ook net niet. Uiteindelijk heb ik besloten om zo goedkoop mogelijk een zelf te plaatsen keuken aan te schaffen. Hierbij kom je eigenlijk al snel bij Ikea uit.

Method keukensysteem

Ten tijde van de keuze voor een Ikea keuken lanceerde Ikea haar nieuwe keukensysteem. Na jarenlange met het Faktum keukensysteem gewerkt te hebben kwam er nu Method. Aangezien ik niet kon vergelijken tussen deze twee kan ik hier geen zinnig woord over zeggen maar het sprak mij wel aan dat een nieuw systeem in ieder geval voldoet aan de laatste eisen en wensen en dat het waarschijnlijk jarenlang mee zou gaan wat dan vooral handig is voor de langere termijn mocht er eens iets vervangen moeten worden.

Aankoop

De aankoop van een Ikea keuken is een behoorlijk proces als je alles zelf wilt doen maar ik moet zeggen dit ging toch relatief eenvoudig. Via de keukendesigner op de website van Ikea kun je na behoorlijk wat gepuzzel wel komen tot een mooi plaatje. Goed de ruimtes opmeten is uiteraard belangrijk. Als je een eerste plaatje hebt neergezet dan kun je deze opslaan en in de winkel samen met de adviseur dit verder aankleden. Dit moet je absoluut doen want de adviseurs kijken goed met je mee en kunnen je voor grote fouten behoeden! Daarnaast helpen ze je echt goed, het viel mij 100% mee. Blijf echter zelf ook heel erg kritisch want uiteindelijk ken jij je eigen huis het beste.

Korting

Bij veel keukenzaken smijt men met kortingen als je binnen twee weken beslist etc etc. Dit staat vele mensen tegen en mij eerlijk gezegd ook. Bij Ikea werkt dit niet zo, de prijs is de prijs en dit geeft toch wel een duidelijk gevoel en overzicht. Desondanks heeft Ikea wel jaarlijks een aantal actiemaanden waarin er 10% korting op alle keukens gegeven wordt. Mijn keuken kocht ik begin juli. In deze periode liep er een actie waarbij je 10% korting kreeg op de aankoopprijs. In de afgelopen jaren heb ik deze actie vaker gezien in de periode juni/juli. Doe er je voordeel mee als het mogelijk is en wacht tot deze actie weer komt.

Levering

Nadat ik mijn Ikea keuken besteld heb was het slechts een paar weken wachten tot de levering. De levering van de keuken is het thuisbrengen van een pakketje of 70! Nadat mijn hele keuken vol stond dacht ik wel even; ‘waar ben ik aan begonnen’. Na een aantal dagen begon de grote puzzel en heb als eerst de kastjes bij elkaar gezocht. Hier kwam ik er al snel achter dat er een complete keukenkast ontbrak. Toch wel een flink minpunt dat er zo’n grote fout gemaakt wordt in de levering. Voor mij ook een goede les om -ondanks dat het 70 pakketjes zijn- alles direct te controleren. Het oplossen van dit probleem deed Ikea overigens wel goed. Met de aankoop bon in de hand kreeg ik zo het kastje mee naar huis. Uiteraard moest ik hier wel zelf voor naar de dichtbij zijnde winkel rijden.

Voor mij ook een goede les om ondanks dat het 70 pakketjes zijn alles direct te controleren.

Over de overwegingen en plaatsing schijf ik later nog een apart blog.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *