Accuboormachine kopen

Mijn eerste grote aankoop was een accu boormachine. Onmisbaar tijdens een verbouwing en ook daarna een stuk gereedschap wat ik regelmatig ga gebruiken. Dus deze keer niet lang twijfelen, ik moest er eentje hebben. De wereld van accu boormachines is echt enorm. Ik stelde mijzelf dan ook de vraag; Welke machine past het beste bij mijn gebruik? Aan de hand van verschillende wensen neem ik je in vogelvlucht mee door mijn aankoopproces.

Wensen

Ik wilde een allround machine om zowel mee te boren als schroeven.  De machine moest wel genoeg power hebben om mee te kunnen in een grote verbouwing waarbij je ook schroeven gebruikt van bijvoorbeeld 6 mm dik en 150mm lang.

Accuduur is voor mij ook belangrijk want wachten op een oplader is geen optie bij veel,langdurig klussen. Ik wilde dus twee accu’s met de Li-ion techniek. Dit is de standaard binnen de accu techniek en daardoor inmiddels ook goed betaalbaar.  Aangezien ik nog geen accessoires zoals bitjes of boren had zou een complete set in één koffer de voorkeur krijgen.

De aankoop

Na lang zoeken, internet en folders doornemen viel mijn oog op een mooie aanbieding . De Metabo 14.4 Li | 14,4 Volt accu-boorschroevendraaier met 2 accu’s:

Ik heb mijzelf niet helemaal verdiept in de zware technische specificaties zoals draaimomenten en toerental want heel eerlijk, mijn klussen zijn ook weer niet zo specialistisch om dat allemaal tot op de bodem uit te pluizen.

De Metabo set voldeed volledig aan mijn wensen, 14.4 volt is krachtig genoeg, de twee Li-ion accu’s garanderen langdurig werken. Daarnaast is de set accessoires zeer compleet zodat ik met één koffer direct aan de slag kon en alles overzichtelijk bij elkaar kan houden.

De zeer goede aanbieding bij de Gamma deed de rest. De Gamma? Huh niet online geshopt? Nee dat klopt. Ik kocht deze boormachine in 2012. De online verkoop van gereedschap was nog niet zo uitgebreid (in mijn beleving). Daarnaast was ik zelf  ook nog niet zover om dergelijke grote aankopen via internet te doen. Inmiddels maakt mij dit niks meer uit en een volgende set zou ik gerust online bestellen.

Metabo BS 14.4 Li-ion

 

Ervaring Metabo BS 14.4 Li – 14,4 Volt na 5 jaar

Nu ruim 5 jaar verder en een complete verbouwing achter de rug hebbende ben ik nog zeer tevreden over mijn machine. Binnen de garantie termijn ging wel de snelspan boorkop kapot. Dit werd kosteloos gerepareerd door Metabo en nadien nooit meer problemen mee gehad, uitstekende service! De twee accu’s gaan lang mee en door de handige indicatielampjes op de accu kun je goed anticiperen op tijdig wisselen van accu.

De accesoires set voldoet goed. Hij is niet helemaal compleet meer omdat er een paar boortjes gebroken zijn en ook een paar schroefbitjes zijn of kwijt of door slijtage niet meer bruikbaar.

Ik heb de machine niet ontzien en al het schroefwerk hiermee gedaan soms een dag lang met lange dikke schroeven. Al met al een heel fijn stuk gereedschap wat mij nog niet in de steek heeft gelaten

Tips: een lampje wat aanspringt zodra je gaat boren lijkt overbodig maar is wel erg handig in veel situaties

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *